Projekt: „Dialogic Revolution” realizowany w naszej szkole w ramach programu Erasmus+ pozwala rozwijać uczniom kompetencje w różnych dziedzinach. Tym razem 23 uczennice z p. Iwoną Korzeniowską – Wojsą i p. Arletą Wolanin uczestniczyły w warsztatach kulinarnych w restauracji Babie Lato, w miejscowości Kościelniki Górne, zgłębiając tam tajniki przygotowania ciasta drożdżowego.
W trakcie spotkania prowadząca warsztaty rozmawiała z uczestniczkami o zasadach prawidłowego odżywiania i zdrowym trybie życia. Podsumowaniem tej lekcji było wyciskanie soków ze świeżych warzyw i owoców.
Największą przyjemnością było niewątpliwie wyrabianie ciasta drożdżowego, okazało się to wcale nie takie proste. Teraz już wiemy , dlaczego czasami tak długo musimy oczekiwać na zamówioną pizzę. Warsztaty zakończyłyśmy poczęstunkiem: przygotowaną przez siebie pizzą i zdrowym, świeżo wyciśniętym sokiem.
{pgslideshow id=40||pgslink=1|width=768|height=1024|delay=500|image=O}