Miejski Zespół Szkół

Szkoła podstawowa Nr 1

Menu obiadowe szkolnej stołówki

Poniedziałek

29.11.2021r.

Wtorek

30.11.2021r.

Środa

01.12.2021r.

Czwartek

02.12.2021r.

Piątek

03.12.2021r.

tradycyjne

wegetariańskie

tradycyjne

wegetariańskie

tradycyjne

wegetariańskie

tradycyjne

wegetariańskie

tradycyjne

wegetariańske

Zupa szczawiowa z ziemniakami zabielana śmietaną

(250 ml)

Zupa fasolowa

(250 ml)

 Zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną

(250 ml)

Zupa krupnik z kaszą peczak

(250 ml)

Zupa ze świeżego ogórka z kluseczkami

(250 ml)

Spaghetti z sosem bolońskim z mięsem z piersi indyka (200 g)

Spaghetti warzywne

(200 g)

Racuszki z bananem i musem jogurtowo-truskawkowym

(350 g)

 

Kotlet schabowy

(120 g)

Kotlet sojowy  panierowany

(120 g)

Filet z miruny w sosie koperkowym

( 150 g)

Kotleciki jajeczne w sosie koperkowym

( 150 g)

Burgery z buraczka z dipem czosnkowo-ziołowym

( 180 g)

 

Makaron pióra

(150 g)

 

Ziemniaki z koperkiem (150 g)

Makaron piombi

(150 g)

Ziemniaki z koperkiem

(150 g)

 

 

Marchewka z groszkiem

(100 g)

Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem (100 g)

Sałatka z fasolki szparagowej z papryką,kukurydzą i cebulką z sosem winegret(100g)

Banan (1 szt)

Kompot z jabłek (200 ml)

Woda źródlana z cytryną

(200 ml)

Winogrona (100g)

Kompot z czarną porzeczką (200 ml)

Woda źródlana z cytryną (200 ml)

  Mandarynka  ( 1 szt )

Kompot z malinami

(200 ml)

Woda źródlana z cytryną(200 ml)

 Jabłko (1 szt)

Kompot z truskawkami (200 ml)

Woda źródlana z cytryną(200 ml)

Gruszka (1 szt)

Kompot ze śliwkami

(200 ml)

Woda źródlana z cytryną(200 ml)

Gluten,seler,mleko,jajko

Gluten,seler,mleko,jajko

Gluten,seler,mleko,jajko,soja

Gluten,seler,mleko,ryba,jajko

Gluten,seler,mleko

                   

Jadłospis może ulec zmianie. Kompot do obiadu przygotowywany jest na bazie świeżych owoców ( jabłek, gruszek ) z dodatkiem owoców sezonowych i mrożonych.

Pin It