Zupa pieczarkowa na bulionie warzywnym z makaronem, zabielana śmietaną 250ml, chleb
Ryż z sosem jabłkowo-brzoskwiniowym 300g
WARZYWNA PRZEKĄSKA: Słupki marchewki
Jabłko 1 szt.
Kompot z jabłek i truskawek (200ml)
Woda z cytryną (200 ml)
gluten, mleko, seler
Barszcz biały z ziemniakami, kiełbasą i jajkiem 250ml ,chleb
Pulpety drobiowe 2 szt. 140g
Pulpety wegańskie 2szt. 140g WEGE
Ziemniaki 150g
Surówka z ogórków ze szczypiorkiem i jogurtem 120g
Banan 1 szt.
Kompot z jabłek (200ml)
Woda z cytryną (200 ml)
gluten, mleko, seler, jaja
Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną na bulionie warzywnym 250ml
Chleb pieczony w przedszkolu
Pieczony udzik z kurczaka 150g / Kotlety z czerwonej fasoli 150g
Kuskus z marchewką 150g
Surówka wiosenna z kapusty pekińskiej ( kapusta pekińska, jabłko, marchew, rzodkiewka, szczypiorek, jogurt) 100g
Mandarynka 1 szt.
Kompot z jabłek i gruszek (200ml)
Woda z cytryną (200 ml)
gluten, mleko, seler
Barszcz czerwony z ziemniakami na bulionie warzywnym 250ml, chleb
Tagliatelle z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym z koperkiem 300g
Tagliatelle ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym z koperkiem 300g WEGE
Gruszka 1 szt.
Kompot z jabłek (200ml)
Woda z cytryną (200 ml)
gluten, seler, mleko, ryby
Kapuśniak z ziemniakami na bulionie warzywnym 250ml, chleb
Sos curry słodko-kwaśny (papryka, marchewka, ananas, ciecierzyca, pomidory, imbir)
Ryż gotowany300g
Jabłko 1 szt.
Kompot z jabłek i gruszek (200ml)
Woda z cytryną (200 ml)
gluten, mleko, seler